Itt is megtalálsz:
Egyéb

Tegnapi bevásárlás

Mit veszel? 
Hú, nagyon sokszor elhangzik a kérdés, hogy akkor végül is mit eszünk, mit veszek, úgyhogy tegnap lefotóztam:)
Nagy vonalakban el is mondom, hogy mi lesz belőle.
Ez így összesen 13.000 Ft volt.
A Pampers pelenka ajándékba megy egy nagyon kedves családhoz, ahova most érkezett korababa. Minden segítség elkel nekik, nem túl fényes a helyzetük, de… roppant helyesek, nagyon mosolygósak és nagyon összefog a közösség most értük.
Almacukor: nagyon szeretem. Méz helyett használjuk, beosztjuk, nagyjából egy üveg kitart egy hétig és ebben benne van a sütéshez használt mennyiség is. Mindössze 9-es a glikémiás indexe, szuper cucc.
Bio mák és lenmag olaj: a mákolaj a legjobb kalcium forrás, a lenmag pedig tele van omega 3 zsírsavval, ami nagyon kell a szervezetünknek. 
Sportcsirke. Húsnapra vettem, őrületesen drága, de egész más, mint a felturbózott, napot sosem látott változat, aminek teljesen gumiszerű a húsa. Nem, nem állítom, hogy minden üzem ennyire retkes, mint a videón, de azt igen, hogy minden üzemben pumpálnak az amúgy is szétgyógyszerezett, tápozott, sárgított húson. Szerintem egyébként totális tévedés a meg a házi csirke is, az is tápos, de van, hogy megvesszük, és elvek ide, elvek oda teljesen jóízűen meg tudom enni, az üzemit viszont minden körülmények között igyekszem kerülni. Jó rég nem eszünk ilyen húst.
Ez a fajta azért más. Itt szabad tartásban vannak a csirkék, kapirgálnak és ez érződik a hús ízén is, bár most tuti helyről hoznak majd kacsát (Karácsonyra)és libát (Márton napra). 
A melleket tegnap megsütöttük, a combok egy részéből húspástétom lesz, a másik része pedig egy rizstejszínes csirkeragu formájában megy majd egy nagy adag házi szelésmetéltre. 
Himalája só: ezen nem sok dolgot kell magyarázni. A legislegjobb egyébként a parajdi só, de ez sem rossz. 
Bio fokhagyma granulátum: nagyon szeretem és ezerszer egészségesebbnek tartom, mint a kínai fokhagymát. 
Morzsolt majoranna: unalmas, hogy bió, bio, bio, de nekünk fontos, hogy minél kevesebb vegyszert együnk. 
Üveg: a fagyasztóban árválkodó vodkából és a madagaszkári vaníliából pár hét alatt elképesztő vanília kivonat lesz, ami isteni lesz majd sütikbe, gyümölcslevesekbe.
Rio Mare: a tonhal nálunk jolly joker. Általában egy héten egy hús és egy halnap van, és olyankor is nagyon keveset eszünk. Egy tonhal konzervet ha felturbózok, akkor 8 nagy halpogácsa kijön, de halpástétomnak is esszük (ez a másik kedvenc recept), vagy pizzára feltétnek, rizzsel, tésztaszósznak, rizstejföllel, paradicsomszósszal, mustárosan…
————-
Megosztás:
Previous Post Next Post

12 hozzászólás

  • Reply Kata

    Szia Ági,
    Egy ideje már olvasgatlak csendben, párszor már szívesen irtam volna csak időhiány miatt nem jött össze.
    Nagyon tetszik, hogy ennyire figyelsz a természetességre minden téren. Igyekszem én is a legbiobb dolgokkal ellátni magunkat, de még fényévekre lehetek Tőled, úgy érzem… 😀
    Ilyen tuti sportcsirkét pl. még nem láttam sehol eddig. Megkérdezhetem, hol vásároltad?
    Az almacukor is nagyon jó kis cucc lehet, na róla meg nem is hallottam még soha. Most bio agave szirupot és kókuszvirág cukrot használok édesítésre, eddig bejönnek, de lehet, hogy áttérek majd az almacukorra idővel.

    Szép napsütéses, pihenős-feltöltődős hétvégét Nektek! 🙂

    2015-10-31 at 10:45
  • Reply HáromHónap Blog

    Auchanban vásároltam, Instagramra feltettem a számlát, úgy jobban ki tudod bogarászni, hogy mi mennyi.

    2015-10-31 at 10:55
  • Reply Kata

    Köszönöm szépen az infót, elnézek akkor az Auchan felé egyszer.

    2015-10-31 at 11:08
  • Reply Ildó

    Ez a csirke van Tescoban es a Sparban is. Mi ott vettuk. 😉

    2015-10-31 at 22:07
  • Reply Névtelen

    A vanília beszerzési helyedet megosztanád? Gondolom internet, de pontosabban? Annyi van, fogalmam sincs, melyik lenne megbízható..
    Köszönöm 🙂
    Anna

    2015-11-01 at 10:36
  • Reply HáromHónap Blog

    Szia Anna, szerintem bármelyik bio vanília jó. Simán csak bementem a bioboltba, és ez akadt a kezembe, tüzetesebben nem néztem meg. Három darab volt benne és 790Ft volt. Már elkezdte színezni a vodkát 😀

    2015-11-01 at 14:13
  • Reply makkmarci

    A halkrémben mekkora mennyiség a hal. Ezt a Rio mare- t szoktuk venni, hány konzerv menjen bele?

    2015-11-02 at 08:23
  • Reply Anita Slenker

    Nem az volt a mondás, hogy a majoranna tiltólistás, mert gyulladást okoz vagy mi?

    2015-11-02 at 08:45
  • Reply HáromHónap Blog

    Egy, basszus, egy. Akkora szelek itt nem fújnak, hogy annyi halat ehessünk 😀

    2015-11-02 at 20:09
  • Reply HáromHónap Blog

    De igen, de letelt a másfél év, most már nem gyullaszt, csak melegít. Lementek a szisztémás gyulladásra utaló markerek.

    2015-11-02 at 20:09
  • Reply Anita Slenker

    De szuper. Mert nem élet az élet majoranna nélkül. Nagyon szeretem. 🙂

    2015-11-03 at 08:02
  • Reply HáromHónap Blog

    Ühüm. Hetente 1x, keveset.

    2015-11-03 at 08:49
  • Leave a Reply